Csodák Csodája Alapítvány


Képviselő: Dr. Szolnoki János

Székhely: 1139 Budapest, Kartács u. 17/B.

Telefonszámok:
1/3408-408
30/231-43-55
30/434-60-78

Adószám: 18136555-1-41

Bankszámlaszám:
Budapest Bank 10101487-02265000-01003005

SWIFT:  BUDAHUHB
IBAN: HU19-
10101487-02265000-01003005

Alapítványunkról

A közösség szolgálata általában valamilyen egyéni motiváció alapján indul. Ez a mi életünkben 2000 novemberében következett be, amikor is családunkban - hatodik gyermekként - megszületett Milán, akiről hamarosan kiderült, hogy születésekor, vagy azt megelőzően oxigénhiány miatt maradandó károsodást szenvedett. 
Eltelt néhány év, amire rájöttünk, hogy a problémák, gondok mellett küldetést is kaptunk, és ha segíthetünk másoknak, és megismerünk olyanokat, akik ugyancsak segítségre szorulnak, örömök és sikerek is várnak ránk. Ahogy nekünk is jól esett, (illetve néha jól esett volna) a szerető biztatás, úgy szerettünk volna ebből továbbadni valamit. 

Akkori munkahelyemen csodálatos, kedves kollégák vettek körül, akik látták erőfeszítéseinket, és úgy érezték, a maguk módján tenniük kell valamit azokért, akik ilyen helyzetben vannak. Ők hozták létre ezt az alapítványt, és kértek fel annak irányítására, vezetésére.

Az alapítvány 2005 óta működik. Működésünk elvei egyszerűek, és átláthatóak. Következetesen távol tartjuk magunkat az "üzleti" felfogástól, nem kampányolunk százezres, milliós költségvetéssel, amit aztán az adományokból finanszíroznánk - a gyerekek helyett. Éves bevételünk 3-400 ezer-Ft körüli, amely a civil 1% os felajánlásokból, és egyéni adományokból tevődik össze. Utóbbi időszakban sok pályázaton indulunk, általában eredményesen. Ezek között a legnagyobb összeg egy 3 millió forintos pályázat volt, mely egy év alatt megrendezendő számos feladat, foglalkozás, szülők iskolája, gyermekdélután és nyári tábor támogatását foglalta magában. E pályázatok minden esetben előzetes programtervek, speciális célok elérését segítik, erről a "pályázatok" menüpontban lehet többet megtudni.
Nemes céljaink megvalósításában számtalan kedves és jólelkű önkéntes segít, akik azt adják, ami a mai világban a legtöbb: idejüket és tehetségüket a sérült gyermekek és családjaik életlehetőségeinek javítása érdekében, így például a tanulás, a kulturálódás, a szórakozás, sportolás, kirándulás, táborozás, rekreáció területén, akár egyéni, akár csoportos programok keretében. 
Kapcsolatokat hoztunk létre ilyen körben érintett családok, közösségek között. Személyes közreműködés útján családos összejöveteleket, karitatív akciókat, kulturális programokat, rendszeres kirándulásokat, nyári táborokat szerveztünk, rendeztünk.

Mikolovits Vera, a Pető Intézet legendás konduktora, aki csodálatos barlangtúrákat szervezett a mozgássérülteknek, és sajnos egyike volt a Himalájában 2009 októberében eltűnt négy magyar hegymászónak, mesélte, hogy mikor először Svédországban járt, feltűnt neki, hogy ott mennyi sérült, fogyatékos embert lehet látni boltokban, köztereken, színházban sőt szórakozóhelyen. Azt gondolta: Milyen sok sérült ember él Svédországban! Aztán utólag döbbent rá: semmivel sincsenek többen mint itthon, de nálunk nem mernek, nem tudnak az utcára menni, intézetekbe, szociális otthonokba zárva élnek évtizedeken át.

Tervünkben szerepel ezért minél több olyan alkalom, rendezvény megteremtése, létrehozása ahol sérültek és egészségesek megtalálják, felfedezik, megértik és segítik egymást, felismerik egymás értékeit, szépségeit, és kiegészítik egymás hiányosságait. 
Működésünk teljes átláthatóságát, az információk, hírek áramlását, a segítő kezek egymásra találását szeretnénk ezzel a honlappal biztosítani azért, hogy a csodák csodája valósággá váljon. Minden segítséget szeretettel fogadunk. Ennek legegyszerűbb módja, ha megtisztel azzal, hogy adója 1%-át felajánlja alapítványunk részére. Bízhat benne, hogy valóban jó helyre kerül!

Ide kattintva léphet tovább az 1% SZJA információs oldalunkra.

Adatait biztonságosan, és az előírások betartásával kezeljük. Részletes adatvédelni irányelveinkat az Archívum információs oldakunkon megtekinthetik.

Budapest, 2022. június 04. napján


Dr Szolnoki János