Csodák Csodája Alapítvány


Képviselő: Dr. Szolnoki János

Székhely: 1139 Budapest, Kartács u. 17/B.

Telefonszámok:
1/3408-408
30/231-43-55
30/434-60-78

Adószám: 18136555-1-41

Bankszámlaszám:
Budapest Bank 10101487-02265000-01003005

SWIFT:  BUDAHUHB
IBAN: HU19-
10101487-02265000-01003005

Alapítványunkról

A közösség szolgálata általában valamilyen egyéni motiváció alapján indul. Ez a mi életünkben 2000 novemberében következett be, amikor is családunkban - hatodik gyermekként - megszületett Milán, akiről hamarosan kiderült, hogy születésekor, vagy azt megelőzően oxigénhiány miatt maradandó értelmi illetve mozgásszervi károsodást szenvedett. 
Eltelt néhány év, amire rájöttünk, hogy a problémák, gondok mellett küldetést is kaptunk, és ha segíthetünk másoknak, és megismerünk olyanokat, akik ugyancsak segítségre szorulnak, örömök és sikerek is várnak ránk. Ahogy nekünk is jól esett, (illetve néha jól esett volna) a szerető biztatás, úgy szerettünk volna ebből továbbadni valamit. 

Akkori munkahelyemen csodálatos, kedves kollégák vettek körül, akik látták erőfeszítéseinket, és úgy érezték, a maguk módján tenniük kell valamit azokért, akik ilyen helyzetben vannak. Ők hozták létre ezt az alapítványt, és kértek fel annak irányítására, vezetésére.

Az alapítvány 2005 óta működik. Működésünk elvei egyszerűek, és átláthatóak. Következetesen távol tartjuk magunkat az "üzleti" felfogástól, nem kampányolunk százezres, milliós költségvetéssel, amit aztán az adományokból finanszíroznánk - a gyerekek helyett. Éves alapbevételünk a civil 1% os felajánlásokból, és egyéni adományokból tevődik össze. Utóbbi időszakban sok pályázaton indulunk, általában eredményesen. 
Nemes céljaink megvalósításában számtalan kedves és jólelkű önkéntes segít, akik azt adják, ami a mai világban a legtöbb: idejüket és tehetségüket a sérült gyermekek és családjaik életlehetőségeinek javítása érdekében, így például a tanulás, a kulturálódás, a szórakozás, sportolás, kirándulás, táborozás, rekreáció területén, akár egyéni, akár csoportos programok keretében. 
Kapcsolatokat hoztunk létre ilyen körben érintett családok, közösségek között. Személyes közreműködés útján családos összejöveteleket, karitatív akciókat, kulturális programokat, rendszeres kirándulásokat, nyári táborokat szerveztünk, rendeztünk.

Szeretnénk megemlékezni Mikolovits Vera, konduktorról is, aki rövid, de csodálatos életét a sérült gyermekek szolgálatára szentelte.

************************

A gyermekvállalás során minden szülő azt kívánja magában: bárcsak egészséges legyen a kis újszülött. Ha probléma adódik, sokszor kétségbe esés és szomorúság követi.
Általánosságban véve, az alábbi kérdések fogalmazódhatnak meg: Milyen eddig ismeretlen nehézségekkel kell majd szembenéznünk? · Milyen stresszforrásokkal kell majd megküzdenünk? Milyen jövő vár így a családunkra? Ezekre a kérdésekre (is) választ kaphat az érdeklódő az eltérő fejlődésű gyermeket nevelő szülők számára készült útmutatónkban, melyet szakemberek közreműködésével dolgoztunk ki.

*************************
Tervünkben szerepel továbbá minél több olyan alkalom, rendezvény megteremtése, létrehozása ahol sérültek és egészségesek megtalálják, felfedezik, megértik és segítik egymást, felismerik egymás értékeit, szépségeit, és kiegészítik egymás hiányosságait. 
Működésünk teljes átláthatóságát, az információk, hírek áramlását, a segítő kezek egymásra találását szeretnénk ezzel a honlappal biztosítani azért, hogy a csodák csodája valósággá váljon. Minden segítséget szeretettel fogadunk. Ennek legegyszerűbb módja, ha megtisztel azzal, hogy adója 1%-át felajánlja alapítványunk részére. Bízhat benne, hogy valóban jó helyre kerül!

Időközben nagyot lépett előre az informatika, így a felajánlás elektronikusan történhet úgy, hogy adószámunkat - 18136555-1-41 -  megjelöli az elektronikus adóbevalláson. Bármely más felületen is az adószám megadásával jut el hozzánk az 1%-os rendelkezés. Minden további információért kattintson ide, amely a NAV hivatalos oldala.

Adatait biztonságosan, és az előírások betartásával kezeljük. Részletes adatvédelni irányelveinkat az Archívum információs oldakunkon megtekinthetik.

Budapest, 2024. február 11. napján


Dr Szolnoki János